Nederlands
TIPS & ADVIES
020-2626344

CAMPING DUITSLAND

Optimaal genieten op een camping in Duitsland
Duitsland is het hele jaar door gezellig. Niet alleen in de zomer, wanneer u naar hartenlust kunt genieten van de schitterende natuur, maar ook in de winter, wanneer er die gezellige kerstsfeer heerst in de steden en kleine dorpen. Wilt u meer weten over het land of over de mogelijkheden van een luxe kampeerplek in Duitsland? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van Lux-camp. Wij beantwoorden uw vragen graag. Lees meer
Trusted Shops
LUX-camp voldoet
aan meer dan 100
kwaliteitscriteria

U kunt veilig en snel
betalen met iDEAL
LUX-camp vakanties
vallen onder de
garantie van de SGR
Top-campings in Duitsland Klik op ťťn van de regio's en selecteer uw favorieten
Nedersaksen
In het uiterste noordwesten van Duitsland, tegen Groningen aan, ligt de deelstaat Nedersaksen. Dit prachtige gebied, in het noorden afgebakend door de Waddenzee...
Meer info 1 beschikbaar camping
Camping Duitsland - campings in Nedersaksen - campingvakanties in stacaravans en tenten
Hoogtepunten
Ontdek Duitsland
Ongerepte natuur
Wandel in de bergen
Geniet van de rust
KAART
Baden-WŁrttemberg
Wie naar Zuid-Duitsland gaat merkt al snel dat deze regio alles in zich heeft: hoge alpentoppen, sfeervolle steden en uitgestrekte wouden. Gezien het feit dat D...
Meer info 2 beschikbare campings
Camping Duitsland - campings in Baden-WŁrttemberg - campingvakanties in stacaravans en tenten
Hoogtepunten
Zuidwest Duitsland
Historie en architectuur
Enorm attractiepark
Natuur en cultuur
KAART
NoordrijnWestfalen
Onze buren hebben op een steenworp afstand genoeg om van een korte vakantie te genieten. Wat dacht u van de Keulse en Akense dom, Slot Augustenburg in Bruhl en ...
Meer info 1 beschikbaar camping
Camping Duitsland - campings in NoordrijnWestfalen - campingvakanties in stacaravans en tenten
Hoogtepunten
Heerlijke Tillessenmeer
Movie Park
Attractiepark Wunderland
Natuurgebieden
KAART

Waarom kiezen voor een camping in Duitsland?

Wat u ook zoekt, u vindt het op campings Duitsland
Duitsland is bijna 9 keer zo groot als Nederland en dat zegt al genoeg over de uitgestrektheid van dit land. Juist daardoor is er in dit land veel variatie te vinden. In het noorden grenst het land aan de Noordzee, de Waddenzee en de Oostzee, terwijl we ons in het zuiden van Duitsland in de schitterende Alpen bevinden. Daartussen ligt een gebied met zowel bossen en heuvels met wijnvelden, als vlakten met adembenemende bloemenvelden. In het land zijn diverse steden en dorpen met een rijke geschiedenis te vinden, zoals Berlijn, Trier, Bremen en Dresden.
TOP 4 overzicht Duitsland

  • Culinair genieten
  • Cultuur snuiven
  • Weidse natuur ontdekken
  • Veel mogelijkheden
  • Gemoedelijke sfeer

De mooiste gebieden om te kamperen in Duitsland

Zuid-Duitsland
Tijdens een kampeervakantie in Zuid-Duitsland, kunt u niet alleen kiezen voor wintersport, maar de omgeving is ook geschikt voor het maken van prachtige wandelingen. De meest bekende bezienswaardigheid in deze omgeving is waarschijnlijk kasteel Neuschwanstein. De stadjes in deze streek zijn oud en de bekende vakwerkhuizen ademen een nostalgische sfeer uit.
Nedersaksen
De deelstaat Nedersaksen grenst aan Nederland en is daardoor gemakkelijk te bereiken. Een camping met luxe stacaravan in deze streek brengt u dichtbij een uitgestrekte, beboste omgeving met veel water. Niet alleen de zee, maar ook plassen en rivieren maken Nedersaksen tot een levendige regio.

Noord-Duitsland
Noord-Duitsland is waarschijnlijk het meest vlakke deel van Duitsland, maar het is zeker niet minder mooi dan de rest van het land. De diverse zeeën waaraan het land gelegen is, de rivieren, de oude havensteden, dat zijn allemaal dingen die het noorden van Duitsland de moeite waard maken.

Strand en natuur in Duitsland

Duitsland beschikt met name over zandstranden, waardoor ook kleine kinderen zich hier prima kunnen vermaken. Duitsland beschikt over ruim 100 natuurparken, waardoor er in elke regio wel een mooi park te vinden is dat een bezoekje waard is.
Zoals reeds eerder vermeld is Duitsland een land met vele gezichten. Een camping met luxe stacaravan in Duitsland biedt u de gelegenheid om een vakantie veelzijdig te maken. Fiets door schitterende bossen, wandel door immense bergen en geniet van de zon aan het strand.

Bezienswaardigheden in Duitsland

Andere architectonische hoogtepunten zijn de Dom van Keulen, het Slot van Heidelberg, Kasteel Neuschwanstein en de Frauenkirche in Dresden. Het is echter ook mogelijk om gewoon te genieten in een van de vele oude stadjes die Duitsland telt. De vakwerkhuizen zijn en blijven een lust voor het oog.
Duitsland beschikt over prachtige culturele bezienswaardigheden. Berlijn is het hart van dit land en hier vinden we onder andere nog resten van de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, de Rijksdag en de schitterende Berlijnse Dom.

Eten, cultuur en klimaat in Duitsland

Weer en klimaat
Duitsland kent een gematigd zeeklimaat, maar vanwege de uitgestrektheid van het land, is het weer gevarieerd. In de zomermaanden is het in het noorden van Duitsland vaak wat koeler, terwijl de winters een stuk zachter zijn dan in het zuiden van het land. In het binnenland daarentegen is het in de zomer al snel een stuk warmer dan in Nederland, terwijl de winters juist kouder zijn, maar luxe kamperen is bij alle weertypes een succes.
Eten, drinken en cultuur
Duitsland staat bekend om het lekkere eten. Traditionele curryworsten, Bratwurst en Sauerkraut, het zijn allemaal typisch Duitse gerechten die in veel plaatselijke restaurants geserveerd worden. Ook op het gebied van drinken weten de Duitsers wel van wanten. Dat zien we nog terug in de vele bierhuizen die de lekkerste lokale bieren schenken.

Geschiedenis

Duitsland werd een tijdje een keizerrijk, maar dat veranderde rond de Eerste Wereldoorlog. Natuurlijk is de rol van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog bij een ieder bekend. Na de nederlaag kende het land een moeilijke tijd, maar inmiddels is daar weinig meer van te merken.
Duitsland kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de ijstijd. De Romeinse tijd was belangrijk voor de steden Keulen en Trier, terwijl in de middeleeuwen vele dynastieën de macht in handen hebben gehad in Duitsland. Uit deze tijd dateren de meeste vakwerkhuizen. 
STEL ZELF GEWENSTE ACCOMMODATIE SAMEN
UWRESERVERING
Naar boven