Nederlands
TIPS & ADVIES
020-2626344

CAMPING SLOVENIň

Naar een camping in SloveniŽ
Tot rust komen in een oase van groen, uren wandelen zonder iemand tegen te komen, kastelen bezoeken en genieten van wijn en cider: in SloveniŽ kan het. In een stacaravan van LUX-camp geniet u in het mooie SloveniŽ van een heerlijke kampeervakantie. Neemt u voor meer informatie over luxe kamperen vooral contact op met LUX-camp. We kunnen u alles vertellen over de fijnste camping met Pinksteren. Lees meer
Trusted Shops
LUX-camp voldoet
aan meer dan 100
kwaliteitscriteria

U kunt veilig en snel
betalen met iDEAL
LUX-camp vakanties
vallen onder de
garantie van de SGR
Top-campings in SloveniŽ Klik op ťťn van de regio's en selecteer uw favorieten
Zuidwest-SloveniŽ
Een actieve kampeervakantie met de kinderen? Zuidwest-SloveniŽ leent zich er perfect voor. In het gebied bevinden zich verschillende kleine en middelgrote campi...
Meer info 1 beschikbaar camping
Camping SloveniŽ - campings in Zuidwest-SloveniŽ - campingvakanties in stacaravans en tenten
Hoogtepunten
Fiets- en wandelparadijs
Lokale gastronomie
Beroemde gastvrijheid
Bezoek hoofdstad Ljudljana
KAART

Camping SloveniŽ

  • Ljubljana: de hoofdstad van Slovenië. Een charmante metropool waarin oude tradities en nieuwe tradities elkaar ontmoeten. Vooral het oude centrum is het ontdekken waard.
  • Bohinj meer: bekend als de parel van de Alpenmeren, een plek om volledig tot rust te komen.
  • Lent festival: de laatste week van juni en de eerste week van juli is de stad Maribo vol met gezelligheid, muziek en theater.
Waarom een camping in Slovenië?

  • Grotten van Skocjan: deze grotten hebben de grootste ondergrondse ruimte in Europa, een indrukwekkende wereld van druipsteen in verschillende kleuren.
  • Logar Valley: een prachtige gletsjervallei met wandelroutes, waar je ook kunt bergklimmen, fietsen of paardrijden.

Camping

De beste regio's in Slovenië om te kamperen
Slovenië heeft 5 geografische regio's. Hoewel ze allemaal een fijne vakantiebestemming vormen, heeft elke regio natuurlijk zijn eigen mooie bezienswaardigheden. Zuid-oost Slovenië is hoogst waarschijnlijk de . Lees hieronder meer over die regio.
Slovenië mag dan wat minder bekend zijn als vakantieland, dit biedt ook veel voordelen. Hier vind je nog de rust, in een oase van groen. Een ideale plek om te genieten op een luxe camping met luxe stacaravan. Slovenië is ongeveer de helft van Nederland, met een 46 kilometer lange kustlijn langs de Adriatische zee. Er zijn maar liefst 321 meren te ontdekken!

Zuid-oost SloveniŽ, Strand & Natuur

Strand en natuur in Slovenië
Slovenië is een land met een adembenemende natuur. En ontzettend veelzijdig! Genieten van bossen, grotten, meren en moerassen: het kan er allemaal. Natuurlijk zijn er de alpenweiden, maar bezoekt u ook vooral Slovenië onder de grond. Net zo prachtig als bovengronds. Ook de kust langs de Adriatische zee is erg mooi. Er zijn weinig zandstranden, maar u kunt er wel genieten van een van de vele watersporten zoals surfen, waterskiën of zeilen. Daarnaast is er 4 kilometer aan kust en zee beschermd natuurgebied, het Natuurpark Strunjan.
Zuid-oost Slovenië
Zuid-oost Slovenië is veel minder bezocht dan het Noorden. Terwijl het er prachtig is, midden in de Dinarische Alpen, die zich kenmerken door een geheimzinnige sfeer. Er zijn onderaardse rivieren, meren en romantische rivierdalen, charmante dorpjes en trotse kastelen. De kust is zeer divers en kent wijn- en olijfgaarden, charmante plaatsjes en de zoutpannen van Se?ovlje. Er heerst een mediterrane sfeer in de regio, u vindt hier vast een luxe kampeerplek voor een heerlijke vakantie in een stacaravan midden in de natuur. 

Bezienswaardigheden & Klimaat

Weer en klimaat: grote verschillen
Slovenië kent door het grote verschil in landschap maar liefst drie verschillende klimaatzones. Het meest westelijke deel van het land kent hete zomers en milde winters. Het overgrote deel van het land heeft over het algemeen hete droge zomers en ijzig koude winters. In de zomer is het natuurlijk heerlijk toeven op een camping met luxe faciliteiten.
Bezienswaardigheden in Slovenië
Het land biedt een veelvoud aan bezienswaardigheden, waardoor ook citytrips tot de mogelijkheden behoren, onder andere naar de hoofdstad Ljubljana. Naast de prachtige natuur, biedt Slovenië ook architectuur en avontuur. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige kerk op een eilandje in het meer van Bled, de Predjama Burcht of ga kajakken op de rivier de Soca. U zult zich niet vervelen.

STEL ZELF GEWENSTE ACCOMMODATIE SAMEN
UWRESERVERING
Naar boven